A tél általában mindig jobban megviseli a járműveket, több oknál fogva is. Egyrészt mindenki tudja, hogy a hidegindítás nem tesz jót a motornak, de nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a csúszós időben gyakoribbak a koccanások, néha nehezebb észre venni a kátyúkat, illetve az útszóró só is megviselheti az autó karosszériáját. Ezért, amikor beköszönt a jó idő, érdemes elvinni a gépjárművet egy tavaszi autóátvizsgálásra, és szükség esetén beiktatni a futómű beállítását is.

A csúszós utak miatt elkövetett manőverek, valamint a hó alatt megbújó kátyúkba való belehajtás miatt a futómű átvizsgálása mindenképp javasolt. A legtöbb esetben be is bizonyosodik, hogy szükség van a a futómű beállítására is ahhoz, hogy biztonságosan lehessen közlekedni az autóval. Sajnos hiába vezet valaki óvatosan, télen néha észrevehetetlenek a kátyúk, időnként a hó, máskor pedig a jég miatt. Természetesen nem mindegy, hogy milyen sebességgel hajtunk bele az úthibákba, de a futómű beállítása már kis mértékű elállítódás esetén is szükséges.

A tavaszi autóátvizsgálást akkor érdemes beiktatni, amikor már tartósan 0 fok felett van a hőmérséklet és előreláthatólag már nem várható hó, illetve csúszós, latyakos idő. Ez általában március közepén már nem jellemző, ezért a következő hetekben célszerű felkeresnie egy megbízható autószervizt, ahol egyúttal elvégzik a futómű beállítását is, ha szükséges. Amennyiben ilyet keres, a legjobb helyen jár! Cégünkre nem csak a futómű kapcsán számíthat, hanem vállaljuk a motor belső terének tisztítását is, illetve a szintén ilyen tájban esedékes klímatöltést, klímajavítást is. Modern gépjármű diagnosztikával és tapasztalt szakemberekkel állunk rendelkezésére, akiknek semmi sem kerülheti el a figyelmét!

Forduljon hozzánk bizalommal a tavaszi autóátvizsgálás kapcsán! Mi fényt derítünk a tél folyamán keletkezett hibákra, hogy Ön valós képet kaphasson járműve állapotáról. A problémák javítását és a futómű beállítását is kedvező áron végezzük. Szolgáltatásainkról bővebb információért vegye fel velünk a kapcsolatot!