Bizonyára sok autótulajdonos hallott már a motor beltér tisztításról, azonban rengetegen nincsenek vele tisztában, hogy ennek milyen előnyei vannak, illetve pontosan miért is van rá szükség. Pedig alapvetően szinte mindenki törekszik arra, hogy vigyázzon a gépjárművére, megőrizze a jó állapotát, és ennek fontos része a motor beltér tisztítás, amit bizonyos időközönként megéri beiktatni. Nézzük, mi mindent érdemes erről tudni!

Természetes, hogy a használat során az autó motorjában különféle lerakódások keletkeznek, ez fokozottan igaz rosszabb minőségű üzemanyag használata, ritka olajcsere, illetve nem megfelelő karbantartás esetén. A motorban és kipufogó rendszerben főleg karbon és kátrány rakódik le, amitől idővel az autó teljesítménye jelentősen lecsökken, lomhábbá válik, illetve megnő a fogyasztása is. Ilyenkor érdemes beiktatni a motor beltér tisztítást. Erre általában legelső alkalommal körülbelül harmincezer kilométer megtétele után van szükség, később pedig évente egyszer legalább. A motor beltér tisztítással megelőzhetjük, hogy a lerakódások komolyabb kárt okozzanak a motorban és a kipufogóban, így hosszú távon jelentős összeget spórolhatunk ezek javításán. Ha a műveletet rendszeresen beiktatjuk, azzal megnöveljük az autó élettartamát is. A motor beltér tisztítás után a jármű kevesebbet fog fogyasztani, érezhetően megnő az ereje, csendesebbé is válik és nem utolsó sorban a károsanyag kibocsátása is lecsökken. Ezeket a jótékony hatásokat minden gépkocsi esetén észre lehet venni, függetlenül attól, hogy az autó benzines vagy dízeles. A motor beltér tisztítás viszonylag rövid idő alatt elvégezhető, így nem kell miatta sokáig nélkülözni sem a járművet.

Amennyiben kérdése van, illetve tapasztalt cégre szeretné bízni a motor beltér tisztítást, forduljon hozzánk bizalommal még ma! Munkatársaink szívesen tájékoztatják a részletekről, illetve válaszolnak minden kérdésére a megadott elérhetőségeink bármelyikén. Gondoskodjon Ön is autója jó állapotáról, vegye igénybe a szolgáltatást!