Olajcsere

Olajcsere – mert a motornak szüksége van rá

A belsőégésű motorok kiemelten fontos eleme a motorolaj. Érdemes a cseréjére odafigyelni, mivel nagyon sok dolog függ tőle.

Jelentőségét jól mutatja, hogy a motorolajat az egyik legfontosabb motoralkatrészként emlegetik az autójavításban. Igen nagy a szerepe motor működtetésében. Az olajcseréknek az időpontján sokáig nem volt különösebb fókusz, az autósok betartották a gyári előírásokat.

A dolgok akkor változtak meg, amikor a teherfuvarozásban az extrém hosszúra megnövelt olajcsere periódusok meghonosodtak. A technológia, pedig átszivárgott a személyautókba. A nemzetközi teherfuvarozásban bevált több tízezer kilométeres olajcsere periódusok a személyautóknál nem valósíthatók meg.

Általánosnak mondható az európai gyártók a 25-30 ezer kilométeres olajcsere periódusa. A fejlesztéseknek köszönhetően ennek a műszaki háttere megvalósult, mivel egy sor érzékelő figyeli az olajnak az összetételét. Ezekhez az adatokhoz hozzáveszik a sofőr vezetési szokásait, a hidegindítások számát és egyéb adatokat. Így kalkulálja ki a rendszer, hogy mikor kell az olajcserét elvégezni a gépjárműben.

Sokan felezik vagy akár harmadolják a rendkívül hosszú gyári olajcsere kilométerszámot. Ha a kilométerek lassan gyűlnek, akkor az olajcserének az idő szab határt. A kijelölt időtartamot be kell tartani, ez egy vagy max. kétéves csereperiódust jelent.

A motor és a motorolaj élettartamát komolyan befolyásolják a közlekedési szokások. A legrosszabb forgatókönyv az üzemi hőfokra ritkán felmelegedő motor, ami a motorolaj és a motor szempontjából történhet. Ez a használati mód a legnagyobb motor gyilkos, amit úgy is hívnak, hogy városi közlekedés, pontosabban: rendszeres városi közlekedés. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a hideg motorral megyünk tíz percet, majd félóra múlva újra útnak indulunk, hogy tíz perc múlva ismét leállítsuk az autót. És ez megy egész nap, egész héten. Ha így közlekedik valaki, akkor rövidebbre kell venni az olajcserék közötti kilométerszámot.

Sokan gondolkodnak úgy, hogy a saját maguk által elvégzett olajcserével megspórolnak pár ezer forintot.

Szervizünkben hozzáértő szakemberek végzik az olajcserét, kiváló minőségű alapanyagokkal.
Az elvégzett munkára garanciát vállalunk. Keressen minket bizalommal.