Műszaki vizsgáztatás

Műszaki vizsgáztatás szakértőktől

A négy éves kort meghaladó személyautóknak kétévente kell műszaki vizsgán részt venniük, de a taxik, mentőautók, autóbuszok, teherautók és a 3500 kg össztömeget meghaladó gépjárművek évente kell, hogy részt vegyenek rajta.

A műszaki vizsgáztatás felelősségteljes feladat. Sokan azt gondolják, hogy a rosszabb állapotban lévő autójukat is át fogja engedni a vizsgabiztos, de erre több okból sincs lehetőség. Egyrészt az autó veszélyes lehet a vezetőre, illetve az utasokra, másrészt viszont minden közlekedőre is, hiszen ha menet közben valamilyen komolyabb meghibásodás történik, akkor a körülötte lévő autók, emberek és tereptárgyak közül valami, vagy valaki biztos megsérül.

Ennek érdekében a műszaki vizsgáztató állomásokon kamerák vannak felszerelve, amik felügyelik a szabályos vizsgáztatást, mivel sajnos előfordult korábban, hogy a forgalomképtelen autókat is visszaengedték a forgalomba.

Amennyiben műszaki vizsgáztatásra lenne szüksége, keressen fel bennünket, és kérjen időpontot! Kollégáink várják megkeresését megadott elérhetőségeink egyikén!